Макс Верстапен с Ред Бул бе най-бърз и в двете свободни тренировки преди Гран При на Мексико във Формула 1 в неделя, като даде сериозна заявка, че Биковете ще се борят за победата, след като колите на отбора бяха без конкуренция. 

Съотборникът му Дани Рикардо бе втори и в двете сесии, но лошата новина за холандеца бе повредата в хидравликата, която получи и която му попречи да завърши тренировката. 

Иначе двете коли на Ред Бул бяха изключително бързи, като оставиха на повече от секунда зад себе си дори фаворитите Мерцедес и Ферари, които обаче вероятно не разкриха пълния си потенциал. Трети завърши Карлос Сайнц с Рено, с което потвърди, че на високата надморска височина мощността не е от толкова голямо значение. 

Себастиан Фетел даде 4-о време на 1,2 секунди, докато Люис Хамилтън, Кими Райконен и Валтери Ботас завършиха едва 7-и, 8-и и 9-и. На англичанина така или иначе му трябват 5 точки, за да триумфира с титлата, т.е. 7-о място в неделя ще му бъде достатъчно. 

В Ред Бул ще се надяват всичко да бъде наред с колата на Макс, който може да стане най-младият в историята спечелил полпозишън, ако триумфира в събота вечерта в квалификацията.